Kohila gümnaasiumi koolitoit on muutunud tervislikumaks

Sellest õppeaastast on Kohila gümnaasiumi õpilaste toitlustamises suured muudatused. Koolisöökla on nüüd Kohila vallavalitsuse alluvuses ning koolil on senisest suurem  sõnaõigus söökla tegevuses ja arengus.

Võib juba täheldada, et söökla uue juhataja Kaire Pihlakase juhtimisel on õpilaste toitlustamine paremaks muutunud. Varasemaga võrreldes on toit tervislikum, kvaliteetsem, maitsvam ja mitmekesisem ning portsjonid suuremad. Rohkem on toorsalateid ja puuvilju. On piima- ja mahla-automaadid. Piima tarbimine on suurenenud.

Puhvetis puuduvad värvainete- ja erinevate E-aineterohked maiustused ja joogid. On rohkem võileibu, pirukaid ja saiu ning vähem maiustusi. Tundub, et see on õpilastele meeltmööda. Varasemaga võrreldes on puhvetis müüdav kaup odavam.

Esimesel ja teisel vahetunnil on  võimalik saada putru moosiga, piima, leiba ja saia. Hommikusöök maksab seitse krooni.

Juhataja Kaire Pihlakase arvates on söökla tegevus üllatavalt kiiresti käivitunud ning meeskond on hea, koostöö vallavalitsuse ja kooliga ladus.

Õpilaste toitlustamine ja söökla arendamine on Kohila vallavalitsuse  tähelepanu keskmes. Majanduslike raskustega perede lastele on tagatud koolis tasuta lõunasöök ja vajadusel lisatoitlustamine.

Oktoobris vahetatakse välja söökla valgustid ja järgmisel aastal on kavas kogu mööbli väljavahetamine ning plaanitakse ka söögisaalide remonti.

 

Ants Tammar

Kohila gümnaasiumi sotsiaalpedagoog

Ilmunud ajalehes Nädaline  02.10.2010